Бленди кави
Еспресо суміші: кава з різним характером
100%-ві сорти кави рідко використовуються для приготування напоїв. Звичайно, справжні цінителі віддають перевагу познайомитися з чистим смаком, але в більшості випадків споживачі вибирають вишукані бленди – суміші двох видів (арабіка, робуста) в різних пропорціях, а іноді - і змішання різних сортів, зерен різного ступеня обсмаження. Як правило, змішують арабіку з арабікою або робустою. Такий підхід дозволяє пом'якшити міцність одного виду кави і додати пікантності в інший. Правильно підібравши пропорції, можна досягти приголомшливого результату і створити елітний напій з розкішним смаком і ароматом.
Перш ніж купити еспресо суміш, познайомтеся з нею, вивчивши особливості, специфіку складу, що впливають на аромат, міцність і смакові якості. Можна спробувати каву певного виду в спеціалізованих кав'ярнях, а можна - вивчити інформацію, надану виробником.
Професійні баристи готують суміші з натуральних зерен різного ступеня обсмаження свіжого помелу. Це справжнє мистецтво, яке потребує від кавового майстра чималого досвіду, знань, глибини відчуттів. Приготування сумішей кави для ароматного еспресо - завдання, підвладне професіоналам. І співробітники компанії «Віденська Кава» справляються з її рішенням на відмінно, створюючи вишукані купажі, збалансовані до найдрібніших деталей і заслуговують особливої уваги любителів міцного напою.